Fitness

FITNESS
MAAK JE LICHAAM FITTER

Fitness in Veenendaal: dan ben je aan het juiste adres bij LaVita Lifestyleclub. Wil jij aan jouw gezondheid werken en fitter worden? Dan nodigen we jou van harte uit om onze 1200m2 fitnesszaal te komen bekijken. Onze gediplomeerde fitnessinstructeurs staan voor je klaar om jou op weg te helpen. Maar let op: we zorgen er niet alleen voor dat je gaat starten.. Maar ook dat je het vol blijft houden!

Waarom Fitness?

Krachttraining is goed voor mannen en vrouwen. Omdat veel mensen zich nog onvoldoende bewust zijn van de vele voordelen van krachttraining hebben wij ze even voor je op een rijtje gezet:

Rugklachten verdwijnen

Stevige spieren rondom je romp beschermen je tegen een overbelasting van je rug. Sterke buikspieren spelen hierbij een belangrijke rol.

Je lichaamshouding verbetert

Doordat spieren sterker zijn, ben je je beter bewust van je houding en zal je houding verbeteren.

Je valt af

Spiermassa verbruikt meer energie dan vetmassa. Door krachttraining krijg je meer spiermassa, waardoor je afvalt (als je hetzelfde blijft eten).

Je verliest centimeters

Zelfs als je geen gram afvalt. Als je traint verdwijnt vetmassa langzaam en wordt spiermassa aangemaakt. Spiermassa neemt minder ruimte in bij hetzelfde gewicht.

Je kans op diabetes verkleint

Door te trainen verbeter je de insulineresistentie van je lichaamscellen. Een afgenomen insulineresistentie is de oorzaak van ouderdomsdiabetes ofwel diabetes type 2.

Je cholesterol en bloeddruk blijven op peil

Meerdere onderzoeken hebben aangetoont dat krachttraining een positieve invloed hebben op je cholesterolgehalte en bloeddruk.

Je botten blijven stevig

Door regelmatig krachttraining te doen, neemt je botdichtheid toe. Dit is vooral voor vrouwen belangrijk omdat ze op deze manier op latere leeftijd minder kans hebben op botbreuken ten gevolge van botontkalking.

Van Bankzitter tot Topper!

Wat je ook doet of je nu een marathon wil lopen, je voetbalprestaties wil verbeteren of lekker in je vel wil zitten. Krachttraining is essentieel om jouw gezondheid en doelstellingen te bereiken. Het verbeteren van je romp stabiliteit, spierkracht, balans, coördinatie, lenigheid zorgt ervoor dat je sterker, vitaler en fitter wordt. Vandaag is dus een mooie dag om ermee te starten!

ONZE FITNESS