Karate (jeugd 6-15)

Er zijn vele verschillende stijlen binnen het karate. Karate is een Japans woord en betekent letterlijk “lege hand”. Dit heeft betrekking op het feit dat karate een vorm van zelfverdediging is waarin geen gebruik wordt gemaakt van wapens. Door veel training kunnen karaktereigenschappen, zoals doorzettingsvermogen, discipline, zelfbeheersing en correct gedrag in positieve zin worden beïnvloed.

Shotokan is de eerste en meest beoefende stijl van het moderne karate en wordt ook beoefend bij LaVita Lifestyleclub. Er wordt er veel geoefend op kihon (basisoefeningen), kata en kumite. Bij LaVita geven wij zowel voor jeugd als voor volwassenen karate.

JEUGD

Karate  wordt voor de jeugd op een speelse manier gebracht. Bij LaVita Lifestyleclub willen wij kinderen meer meegeven dan alleen een trap en een stoot. Spelenderwijs leren wij kinderen de basis van het karate door veel spel­letjes met een pedagogische achtergrond. Hierbij leren zij spelenderwijs ontwijken, trainen zij start snelheid en werken ze aan een gezond, sterk en flexibel lichaam. Ook trainingsattributen als drijfbuizen, wasknijpers en tennisballen keren regelmatig terug bij deze spelletjes omdat zij goed gebruikt kunnen worden bij het ontwikkelen van karate bij kinderen. Op latere leeftijd kijken zij vaak met genoegen terug naar de spelletjes als zij hierin het karate herkennen dat zij spelenderwijs op deze wijze hebben opgepakt.Het belangrijkste in de karatelessen voor kinderen is veiligheid, plezier en het leereffect. De spelletjes zijn zo ontwikkeld dat ze uistekend aansluiten op de speelbehoefte van de kinderen en de natuurlijke ‘zelfverdediging’ die kinderen hebben. Door hierop aan te sluiten en dit verder te ontwikkelen, worden de kinderen weerbaar en krijgen zij zelfvertrouwen.

Vraag een gratis proefles aan!