RPM is een indoor cycling workout van Les Mills. Je fietst op het ritme van krachtige muziek. Onze sportcoach neemt je mee door heuvels, vlakke landschappen en bergtoppen. Ook vertelt hij of zij je wanneer je fiets een tikkeltje zwaarder mag of juist lichter om even bij te komen. En of je sneller of langzamer moet trappen. Je brengt je endorfinepeil zo hoog als je kunt en zweet en verbrand zoveel mogelijk.

Net als bij alle andere Les Mills-programma’s, wisselen de choreografie en de muziek elke drie maanden. Dat betekent dat je ongeveer 8 weken dezelfde release doet, waardoor je op een gegeven moment goed weet wat komen gaat. Zo kun je je maximaal inzetten om het grootste resultaat uit jouw training te halen. Na 8 weken mixen we de muziek en choreografie om de spieren opnieuw te prikkelen.

Een typische RPM-les (ca. 45 min.)
Je RPM-sportcoach leidt jou en het peloton over het parcours, met behulp van inspirerende muziek die past bij de choreografie, diverse fietsposities en verschillende snelheden.

  1. Om de benen op te warmen, ligt aan het begin van de les het tempo laag en is de weerstand licht.
  2. Snelheid en intensiteit nemen toe om naar je persoonlijke snelheid toe te werken. Je klimspieren worden opgewarmd, vervolgens kom je een aantal beklimmingen tegen om je kracht te testen. De tijdritten stellen je uithoudingsvermogen op de proef. Je krijgt wat tijd om te herstellen, net voldoende om weer energie te hebben voor de volgende uitdaging.
  3. Aan het einde van de RPM-les beëindigen we de tocht en rijden we samen huiswaarts. Hierbij draait het om herstel en het stretchen van de spieren.

De resultaten van een RPM les:

  • Verhoogt het anaeroob vermogen (je kan prestaties langer volhouden, omdat het omslagpunt van verzuring getraind /langer uitgesteld wordt)
  • Flinke calorieverbranding
  • Acceleratievermogen verbetert
  • Verhoogde explosiviteit van de beenspieren
  • Vergroot longcapaciteit (dit maakt meer zuurstofopname mogelijk waardoor betere en langere prestaties bewerkstelligt worden)
  • Verbeterde conditie (het is een cardiovasculaire training waarbij je een groter werkvermogen krijgt en je trainingen/wedstrijden langer kunt volhouden op een hogere intensiteit)
  • Verbeterde houding en techniek op de fiets

Een RPM les is tevens dé les om buitenfietsers sterker en in alle opzichten beter te maken. Vele buitenfietsers fietsen daarom met één RPM les in de week als een aanvullende training  de zomer door.

Een typische RPM XL les (ca. 60 min.)
De RPM XL les bouwt voort op het concept van de RPM les en is voor de mensen die hun grens verder willen verleggen. We fietsen twee nummers extra en maken daarmee het uur vol. De rust momenten zijn aanwezig om deze extra uitdaging aan te kunnen.

Vraag een gratis proefles aan!