Fitness

LaVita Lifestyleclub heeft de grootste en nieuwste fitnessruimte in Veenendaal van maar liefst 1200m2 met hierin de nieuwste fitnessapparatuur en uitzicht naar buiten. Daarnaast zijn de apparaten in de fitnessruimte zo opgesteld dat je gezellig samen met een vriend of vriendin kunt trainen. Onze Sportcoaches zijn aanwezig om jou te begeleiden.

Waarom fitness?

Krachttraining is goed voor mannen en vrouwen. Omdat veel mensen zich nog onvoldoende bewust zijn van de vele voordelen van krachttraining hebben wij ze even voor je op een rijtje gezet:

  • Rugklachten verdwijnen: stevige spieren rondom je romp beschermen je tegen een overbelasting van je rug. Sterke buikspieren spelen hierbij een belangrijke rol.
  • Je lichaamshouding verbetert: doordat spieren sterker zijn, ben je je beter bewust van je houding en zal je houding verbeteren.
  • Je valt af: spiermassa verbruikt meer energie dan vetmassa. Door krachttraining krijg je meer spiermassa, waardoor je afvalt (als je hetzelfde blijft eten).
  • Je verliest centimeters: zelfs als je geen gram afvalt. Als je traint verdwijnt vetmassa langzaam en wordt spiermassa aangemaakt. Spiermassa neemt minder ruimte in bij hetzelfde gewicht.
  • Je kans op diabetes verkleint: door te trainen verbeter je de insulineresistentie van je lichaamscellen. Een afgenomen insulineresistentie is de oorzaak van ouderdomsdiabetes ofwel diabetes type 2.
  • Je cholesterol en bloeddruk blijven op peil: meerdere onderzoeken hebben aangetoont dat krachttraining een positieve invloed hebben op je cholesterolgehalte en bloeddruk.
  • Je botten blijven stevig: Door regelmatig krachttraining te doen, neemt je botdichtheid toe. Dit is vooral voor vrouwen belangrijk omdat ze op deze manier op latere leeftijd minder kans hebben op botbreuken ten gevolge van botontkalking.
Van Bankzitter tot Topper!

Wat je ook doet of je nu een marathon wil lopen, je voetbalprestaties wil verbeteren of lekker in je vel wil zitten. Krachttraining is essentieel om jouw gezondheid en doelstellingen te bereiken. Het verbeteren van je romp stabiliteit, spierkracht, balans, coördinatie, lenigheid zorgt ervoor dat je sterker, vitaler en fitter wordt. Vandaag is dus een mooie dag om ermee te starten!

Fitness & Krachttraining bij LaVita Lifestyleclub

Met een hypermoderne fitnessruimte, ruim opgezette functionele trainingszones  en circuit training kunnen wij een gevarieerd aanbod garanderen dat nooit verveeld. Door de juiste begeleiding van onze Sportcoaches, verbetert jouw coördinatie, stabiliteit en kracht op een effectieve wijze.