FunXtion

FunXtion is een gevarieerde circuittraining waarin het volledige lichaam wordt getraind in 30 minuten. Hierbij staan uitdaging, FUN, fitness en functioneel trainen centraal. Er wordt terug gegaan naar de basis van ons bewegen en er wordt gewerkt op een manier waar ons lichaam voor is gemaakt. Er wordt altijd gewerkt met een vaste structuur; een warming- up (movement preparation), een functioneel spelelement, een kern, bestaande uit zes oefeningen (zones), en een cooling-down. De lessen wisselen elke maand zodat de deelnemers voortdurend geprikkeld worden en in beweging zullen blijven. De lessen zijn dynamisch en altijd een mix van de belangrijkste functionele trainingsmiddelen. Er wordt gewerkt in 6 zones, met in elke zone gebruik van een ander trainingsmiddel voor een ander trainingsdoel. Zo trainen we specifiek in elke zone op coördinatie/balans, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, core/stabiliteit en explosiviteit/wendbaarheid.  FunXtion is een zeer gevarieerde training waarbij de conditie verbetert wordt, afvallen en vetverbranding een logisch gevolg zijn en waarbij snelkracht, balans, flexibiliteit en maximaal vermogen vergroot worden.

Voor wie is FunXtion?

FunXtion is voor iedereen toegankelijk vanaf 16+. Het maakt niet uit welk conditieniveau je hebt. De trainingsintensiteit is medium tot hoog en iedereen kan het maximale uit deze training halen naar zijn/haar eigen kunnen. In elke zone kunnen de oefeningen worden aangepast aan het niveau van jezelf door progressie en regressie toe te passen. Er wordt gewerkt in groepen tot maximaal 12 personen. In het bijzonder zullen mensen die graag in de fitnesszaal trainen dit een extra uitdagende training vinden!

Waarom is FunXtion goed voor jou?

FunXtion zorgt ervoor dat je in 30 minuten alles uit je work-out haalt en je hoofd even helemaal leeg is! Hiermee is FunXtion de stress-killer bij uitstek! In deze circuit groepstraining train je het totale lichaam en gaat jouw uithoudingsvermogen met stappen vooruit wat alles in het algemeen dagelijkse leven positief beïnvloed. In nog geen 30 minuten zal je een euforisch gevoel ervaren en beloven wij dat je niet kan wachten tot de volgende training, omdat jouw inspirerende instructeur jou helpt het beste uit jezelf te halen!

MOVE IT! – Een full-body functionele traing

CROSS WOW – Workout of the Week; iedere week een andere training

CORE – Een training gericht op het versterken van je core-spieren (buik, billen en onderrug)