HipHop

Veel mensen denken dat hiphop in de Verenigde Staten is begonnen, maar dat is het niet: in Brazilië werd de basis voor Hiphop al gevormd; dat waaide over naar Jamaica en uiteindelijk naar de Verenigde Staten waar het door pioniers zoals Run DMC is overgebracht op tv.
Breakdance, de dans van de Hiphop, is ontstaan in de Amerikaanse ghetto’s. Het is 1 van de elementen van de Hiphop-lifestyle waarbij ‘B-Boys’ (“break boy” of “boogie Boy”) elkaar aftroeven met moelijke moves. In het begin was de naam dan ook ‘B-Boying’, waarna er naast Breakdancing ook Electric Boogie en Body-Popping uit ontstaan is.

Hiphop 8-11

In deze les leren de kinderen de basis en begin passen van hiphop. Ze leren de verschillen tussen hard en zacht dansen en de goede maat aan te kunnen houden. We proberen hun creativiteit te ontwikkelen doormiddel van het maken van een eigens dans waarin ze zelf te werk gaan met de hiphop passen die ze leren uit de les. We werken elke week aan een choreografie waarin alle technieken en oefeningen samen komen en de kinderen zo de basis van hiphop leren.

Hiphop 12+

Dit is een energieke les met veel dansplezier. Hier leer je de basis van hiphop waarin de verschillende stijlen terug komen zoals popping, locking en wrecking. Je leert om te gaan met jouw lichaam doormiddel van oefeningen gericht op bijvoorbeeld coördinatie. Creativiteit wordt ontwikkelt doormiddel van het maken van een eigens dans waarin je zelf te werk gaat met hiphop. Er wordt in de les ook aandacht besteed aan jouw presentatie en performance.

Hiphop 16+

Dit is een energieke les waarin er wordt gewerkt aan presentatie en techniek. Hier worden de verschillende stijlen hiphop gegeven in blokken (om de drie weken een nieuw blok) zoals; house, female hiphop, locking, wrecking, popping en dancehall. Er wordt in de les niet alleen aandacht besteed aan techniek maar ook presentatie en performance.