Judo

Judoën bij LaVita Lifestyleclub kan je niet alleen. Je hebt elkaar nodig om te oefenen. Je leert van elkaar en je helpt elkaar. Het is een sport die een enorme veelzijdigheid van bewegen vraagt. Duwen, trekken, balans verstoren, zelf de balans zien te behouden, werpen, controleren, rechts en links. De spelregels zijn simpel. Er zijn weinig sporttechnische en tactische regels, wat het een voor iedereen toegankelijke sport maakt. Judotraining bij LaVita Lifestyleclub is zowel voor beginners als gevorderden. Omdat je bijna alle spieren traint in een leuke en pittige training is het prima voor je uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Daarnaast word je een specialist in valtechnieken waar je tot op hoge leeftijd van kunt profiteren. Op naar de volgende band!

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Wil je bij het judoën vaker als overwinnaar de mat af stappen, wil je die ene worp nog beter en sneller kunnen uitvoeren? Met alleen techniek red je het helaas niet meer op de judo mat heden ten dage. Mark Huizinga en Dennis van der Geest hebben geen wereldtitels en Olympische titels behaald door uitsluitend judo te trainen. Een vast onderdeel van het trainingsplan van iedere judoka is tegenwoordig krachttraining.

FITNESS SCHEMA OP MAAT

De moderne judoka moet explosieve kracht koppelen aan een geweldige balans, soepelheid en lenigheid. Snelheid en motoriek moeten sterk zijn ontwikkeld. Met een gericht trainingsprogramma vergroot je als judoka niet alleen jouw kracht maar ook (romp) stabiliteit en spieruithoudingsvermogen. Vraag onze Fitness instructeurs naar een trainingsschema op maat.

OP NAAR DE VOLGENDE BAND!

Bij judo heb je verschillende kleuren banden. Tot en met de zwarte band geldt; hoe donkerder de kleur, hoe hoger de graad. Over het algemeen krijg je een hogere band als je examen doet. Ook kun je door bijzondere promotie zoals het winnen van een kampioenschap een hogere band verdienen. Een beginner heeft een witte band, waarna geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart volgen.

EXTRA INFORMATIE

Een aantal malen per jaar worden er examens afgenomen, zodat de vorderingen ook zichtbaar worden door een andere kleur band. Menigeen heeft een dangraad (zwart) gehaald op het Sportcentrum. De wedstrijdjudoka’s kunnen zich elk jaar individueel inschrijven voor het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) of met een team meedoen aan het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK).