Tabata

Tabata is een high-intensity interval training (HIIT) die je fitter maakt en gewichtsverlies kan stimuleren. Is het Crossfit, Insanity of circuittraining? Het is eigenlijk een beetje van dat alles.

De basis van een Tabata Workout is dat je een bepaalde oefening voor 20 seconden uitvoert. Je doet dit zo veel mogelijk herhalingen. Vervolgens heb je 10 seconden rust. Dit herhaal je acht keer (in totaal dus 4 minuten). Je hartslag wordt tijdens de training meerdere malen flink omhoog gewerkt. Dit heeft een heel positief effect op het vergroten van je kracht en snelheid, het verbeteren van je conditie, het beter om kunnen gaan met verzuring en op het verbranden van vet. Na de training zal je hartslag nog lang hoger blijven dan normaal, de ‘naverbranding’ is dus veel groter dan bij trainen op een lagere intensiteit.

Tabata kun je met heel veel verschillende oefeningen uitvoeren: push-ups, squats, mountain climbers, buikspieroefeningen enz. Iedereen kan tabata meedoen. Kortom tabata is een intensieve, leuke en afwisselende training van 30 minuten!