Zwemmen

Naast de wedstrijdsport is zwemmen voor veel mensen een ideale manier om op ontspannen wijze te bewegen en te werken aan hun gezondheid. Met je sportabonnement kun je op bepaalde tijden gratis zwemmen in in het Valleibad. In het water functioneren stijve spieren veel beter en worden gewrichten minder belast. Bovendien verbrand je in het water aanzienlijke hoeveelheden calorieën, is het goed voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, ‘souplesse’, hart en je longen. Zwemmen is daarom een welkome en ontspannende afwisseling op jouw wekelijkse sportschema. Combineer fitness, zwemmen en groepslessen en blijf in balans!

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Zwemmers zoals Michael Phelps maken altijd veel indruk met hun gespierde en atletische figuur. Om mee te draaien in de wereldtop speelt naast conditie kracht een belangrijke rol. Veel topzwemmers trainen daarom naast “hun natte oefeningen” vele uren in het fitness centrum om te werken aan hun startsnelheid, explosieve kracht en uithoudingsvermogen. Voor een gericht trainingsschema om jouw zwemconditie te verbeteren kun je ook terecht in de fitnesszaal.

FITNESS SCHEMA OP MAAT

Zwemmen doet een beroep op praktisch elke spier in je lichaam. Een goede krachttraining op het droge zou gericht moeten zijn op het verbeteren van het krachtuithoudingsvermogen van armen en benen. Ook sterke rompspieren (buik en rug) zijn belangrijk. Gebruik bij voorkeur ‘flexibele’ kabelsystemen of elastieken. Ook met vrije gewichten (dumbells) kan je de verschillende zwembewegingen trainen. Pas je training aan op je zwemdoelstelling en het aantal herhalingen die je maakt tijdens een wedstrijd. Vraag onze Fitness instructeurs om een trainingsschema op maat.